nedeľa 16. decembra 2012

Croissanty s gorgonzolou

Ešte ste nevyskúšali croissanty naslano? Toto bolo moje "poprvé", no určite si to ešte niekedy zopakujem. Jednoduchý a rýchly jesenný/zimný olovrant alebo jedlo k poháru bieleho vína. Hotové za pár minút a ak nemáte rúru na pečenie ako ja, poslúži aj mikrovlnka. Croissanty môžem hoci aj každý deň, už dlhšie sa chystám upiecť si pravé domáce, maslové, možno budú chutiť ako tie v Paríži...



pre 2 osoby potrebujeme:

2 croissanty
1stredne zrelú hrušku od deduška (nesmie byť úplne mäkká a nemusí byť od vašich starkých, ale tie sú najlepšie)
100g gorgonzoly (použila som dolce)

Croissant nakrojím po dĺžke aby na jednej strane zostal spojený. Gorgonzolu a hrušku nakrájam na tenké plátky a naukladám do rozkrojeného croissantu. Najprv vrstva syra, potom hrušky a znova syr. Zvrchu trochu stlačím a dám zapiecť do mikrovlnky, kým sa syr neroztopí (cca 1,5 min). Ak máte doma trúbu, stačí hodiť na pár minút pod gril. A je hotovo.

Neviem ako by toto jedlo chutilo s iným typom syra s modrou plesňou, mne sa gorgonzola hodila práve pre jej nasladlú chuť. Ak vyskúšate nejaké obmeny tohto receptu, dajte mi vedieť :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára