Vždy keď sa doma robil ryžový nákyp, polovica zmizla ešte predtým ako sa dostala do trúby. Mliečna ryža je jednoducho top. Je ľahká na prípravu a poteší vaše brušká. V prípade, že nemáte intoleranciu na laktózu...
Hrnček guľatozrnnej ryže dám variť s 2 a pol hrnčekom mlieka a jedným vanilkovým cukrom, plus dvoma lyžicami kryštálového, aby sme si osladili život :) Keď začne vrieť, chvíľku ju nechám prebublávať, zakryjem pokrievkou a vypnem. Na elektrickej platniče pekne "dôjde" a ja si zatiaľ na masle a troške vody udusím jablká s cukrom a hrozienkami namočenými v rume. Nasucho opečené plátky mandlí navrch a spomienka na detstvo je hotová.
Tak to sa teším, že Ti chutila v detstve moja "ryžka"...
OdpovedaťOdstrániť